Bianca Cristiana Hodoroabă | 19 Ianuarie, 2012 la 12:42

Când a trebuit să scriu pentru blog chiar nu ştiam de unde să încep, acelaşi lucru mi s-a întâmplat şi când am intrat în consiliu. Nu ştiam la ce să mă astept de la cei din jur, de la experienţele pe care le voi avea, dar mai ales nu ştiam la ce să mă aştept de la mine. Tocmai asta ne demonstrează că încă suntem mici, suntem copii, că încă avem curajul ăla nebun să încercăm chiar şi cele mai năstruşnice lucruri. Şi DA, chiar putem să le ducem la final şi să iasă chiar mai bine decât ne-am fi aşteptat vreodată.

Nu auzisem de consiliu până anul acesta, într-adevăr s-au făcut alegeri anul trecut dar sinceră să fiu (şi cred că mai toţi am fost în situaţia asta ) chiar nu ştiam foarte clar despre ce e vorba (eram ce-i drept încântată că votez). Da, votul pare a fi foarte important pentru noi cei care încă nu avem 18 ani, asta reflectă dorinţa noastră de a lua decizii, de a avea un cuvânt de spus, de a ne susţine statutul de elev. Despre asta e consiliul, e vorba de transparenţă, de susţinere, de reprezentativitate, de cunoaştere. E format din elevi pentru elevi, consiliul este vocea noastră a celor “mici” care, credeţi-mă, începe să fie ascultată cu adevărat pentru că s-a conştientizat în sfârşit că noi suntem viitorul, noi suntem aşa cum se spune “generaţia de mâine”.

Dacă ar trebui să dau o definiţie a ce înseamna consiliul pentru mine nu ar fi cu siguranţă cuvintele alea pompoase, ci ar fi simple şi pline de semnificaţii. Pentru că organizaţia aceasta ne “creşte” frumos, ne pregăteşte pentru viaţă, ne face să fim puternici şi răzbătători, e o şcoală de lideri.

Îmi amintesc de o întâmplare care mi-a deschis ochii oarecum (credeţi-mă că nici când am intrat în funcţia de preşedinte nu ştiam ce-i cu mine). M-a întrebat cineva odată “Practic voi ce faceţi în consiliu?”. Am încercat să îi răspund dar orice aş fi zis mi s-a părut ca lipsit de orice fundament practic. Erau doar vorbe. Aşa că am încercat să îmi raspund mie în primul rând, pentru că nu eram nici eu mulţumită de ceea ce fac. Încă nu mi-am descoperit în totalitate răspunsul, dar important e că am început să înţeleg că nu e vorba de organizaţie în sine, ci despre elevi, despre cei care formeaza cu adevarat Consiliul Naţional al Elevilor, despre cei care au ceva de spus în ţara asta. DA, şi NOI contăm!!!
Lasă un comentariu

Blogul elevilor și al profesorilor

Simulare Evaluare Nationala, Miercuri 19.02.2014

Programarea pe sali   Accesul in salile de examen se face...

Feb 16
SIMULARI EXAMENE NATIONALE

04_Anexa nr. 1 Calendar 05_Anexa nr. 2 Lista continuturi simulare_EN8_din...

Ian 11

Evenimente


Hit Counter provided by Curio cabinets