Toate școlile pot fi non-formale
CNME este o școală de top
CNME poate fi non-formal!
Toamna nu se numără doar bobocii, toamna se numără și activitățile non-formale! Pentru un an școlar care se arată la fel de “capricios” ca cel de dinainte, noi, profesorii de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” am decis să contrabalansăm cu puțină “educație non-formală”! Astfel că, în prima săptămână de școala, mai exact luni, 13.09.2021, prima zi de școala și vineri, 17.09.2021, profesorii de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” au participat la mai multe ateliere de educație non-formală, susținute de Mihaela-Gabriela Țăranu, inspector școlar pentru educație permanentă și activități extrașcolare, Loredana-Mariana Botezatu, Alina Voinea- Axinte și Cristina -Maria Bălaucă, profesoare la prestigiosul colegiu botoșănean. Jocuri interactive precum “Găsește obiectul”, “Tangram” si diverse metode non – formale – “Explozia stelară”, “Photo Voice”, “Biblioteca Vie”, “Cafeneau publică”, “Teatru forum”, “Dezbaterea” au “condimentat” atmosfera începutului de an școlar. Metodele “exersate” vor fi integrate în activitățile extrașcolare ale liceului, facilitând comunicarea dintre profesori și elevi, colaborarea și acceptarea diversității și antrenând deopotrivă, “mentori și discipoli” într-un maraton non-formal.
Primim și alți colaboratori care doresc să se alăture demersului nostru, acceptând provocarea de a fi non-formali și împărtășim din experiențele noastre profesionale și de formare ( atelierele propuse sunt marcă înregistrată a cursului “Non-formal for inclusion” și a proiectului finanțat prin Programul Erasmus +
“Educație pentru diversitate prin integrarea modelelor europene”, proiect de mobilitate în domeniul educației școlare, număr de referință 2019-1-RO01-KA101-062208), coordonat de doamna profesoară Loredana Ciobanu.
Anunt selectie Proiect Transfrontalier Romania-Moldova
Număr de referință 2019-1-RO01-KA101-062208
_______________________________________________________________________
Concursul de selectie a participantilor in cadrul proiectului Erasmus+, Actiunea cheie 1 – formare profesionala (VET) “Adapting IT teachers’ competences and knowledge to modern robotics and web technologies”, nr. 2019-1-RO01-KA102-062780.
Anunț ședință cu elevii și părinții implicați în proiect:
Luni, 28.10.2019, ora 18:00, sala Multimedia
Număr de referință 2019-1-RO01-KA101-062208
________________________________________________________________________________
Sâmbată, 14 octombrie, 2017 s-a realizat diseminarea exemplelor de bune practici din cadrul Proiectului Erasmus+ European Educational Techniques for a European High Level Youth Integration, nr. ref. 2016-I-RO01-KA101-024236 la Acţiunea de diseminare și de valorizare Erasmus: ieri, azi, mâine (#Erasmusdays 13-14 octombrie), organizată de Inspectoratul Școlar Județean, Botoșani. Activitatea a avut loc la Casa Corpului Didactic, Botoșani și au participat profesori din județ care au derulat sau derulează proiecte europene, precum și profesori care doresc să implementeze în viitor astfel de proiecte în școlile de unde provin.
Diseminare proiect 14 octombrie 2017
_____________________________________________________________________________
Sound in the Silence – Proiectul in imagini
Tabel participanti judeteana 2014
Programarea pe sali Accesul in salile de examen se face...
04_Anexa nr. 1 Calendar 05_Anexa nr. 2 Lista continuturi simulare_EN8_din...
Tweet