Andrei Avădănei | 03 Aprilie, 2012 la 6:45

Programul „Şcoala Altfel” a debutat astăzi, 2 aprilie, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” cu o diversitate de activităţi interactive. De la filme, dans, muzică, media şi sport, până la excursii în afara oraşului, elevii de la C.N.M.E. au testat şi un alt mod de a învăţa, unul mai practic.

După ce săptămâna trecută, fiecare elev şi-a ales dintre aproximativ 100 de activităţi propuse, pe cele care l-au atras cel mai mult, astăzi, începând cu ora 8:00, eminescienii s-au îndreptat entuziaşti spre sălile corespuzătoare opţiunii lor. Profesorii au încercat să fie cât mai deschişi faţă de ei, să lucreze împreună, fără a mai ţine cont de faptul că reprezintă cadre didactice pentru acel grup. „Şcoala Altfel înseamnă orice altceva decât a fi profesor pentru mine. Eu asta mi-am dorit şi sper ca la sfârşitul săptămânii să pot spune că mi s-a împlinit visul pentru că şi copiii pot face la fel de bine lucrurile pe care le facem noi, dacă au pasiune, creativitate şi încredere de sine” , a declarat Şcarlii Carmen, profesor C.N.M.E.

La sfârşitul orelor, liceenii s-au arătat încântaţi de acţiuni precum „Hocus Pocus”, „Învăţăm să purtăm costumul popular”, „Comic şi efecte speciale în cinematografia franceză”, „Bibliotecar pentru o zi”, „De la lectură la recitare”, workshopuri de jurnalism şi iniţiere în media, concurs de şah, competiţii sportive, şi vizita la staţia meteo din Botoşani. „Mi-a plăcut pentru că am trăit un alt sentiment atunci când m-am pus în bancă, într-o atmosferă mai destinsă şi cu ore mai distractive”, a declarat un elev.

Săptămâna 2-6 aprilie este dedicată activităţilor extracurriculare şi are ca scop implicarea tuturor elevilor şi a cadrelor didactice în acţiuni care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse, talentelor şi capacităţile copiilor din diferite domenii.

Text: Mădălina IACOB, Foto: Vlad Catană.
Sursa: botosaneanul.ro.
Lasă un comentariu

Blogul elevilor și al profesorilor

Simulare Evaluare Nationala, Miercuri 19.02.2014

Programarea pe sali   Accesul in salile de examen se face...

Feb 16
SIMULARI EXAMENE NATIONALE

04_Anexa nr. 1 Calendar 05_Anexa nr. 2 Lista continuturi simulare_EN8_din...

Ian 11

Evenimente


Hit Counter provided by Curio cabinets