Robert Acatincai | 13 Octombrie, 2017 la 11:17

INVITAȚIE

Clubul de dezbateri ATU al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” vă invită duminică, 15 octombrie, ora 9,30 să urmăriți finala Turneului de dezbateri academice ”Cogito, ergo sum” care va avea loc în sala de la Casa Tineretului a Teatrului ”Mihai Eminescu”.

      De vineri, 13 octombrie, pana duminica, se va desfasura la Colegiul National Mihai Eminescu un turneu de dezbateri acedemice in formatul World Schools, numit Cogito, ergo sum, dupa cum a fost botezat de membrii echipei de dezbateri Atu ai colegiului. El reuneste 14 echipe din patru judete (Suceava, Iasi, Vrancea si Botosani) si un complet de arbitri cu bogata experienta competitionala. Se vor juca patru runde de calificare, semifinale si finala, aceasta din urma fiind deschisa publicului si de desfasoara duminica intre 9,30 si 10,30 in Sala Tineretului a Teatrului Mihai Eminescu din Botosani, intrarea fiind libera.
Evenimentul este primul de aceast tip pentru Botosani, tinand cont de anvergura sa, celelalte incercari anterioare de cu cativa ani in urma fiind competitii locale intre cateva dintre cluburile de dezbateri existente in scolile din municipiu.
O runda de dezbateri presupune o confruntare intre doua echipe care sustin o tema de pe pozitii opuse, miza fiind care dintre echipe sustine cel mai convingator cauza si valoarea pentru care lupta, astfel incat arbitrul sau completul de arbitri sa ii dea castig de cauza. E un frumos duel de idei, o arta ;i o tehnica a discursului inteligent si in haina academica in care continutul, stilul si strategia concura pentru reusita unei demonstratii.
Organizatorii sunt un mic grup inimos de elevi, indrumati de instructorul lor de club, Daniela Epurianu, profesoara de limba si literatura romana care, in ultimii sapte ani si-a cultivat pasiunea pentru dezbateri, legand relatii trainice cu membri valorosi ai comunitatii nationale de dezbateri din Romania. Alaturi de o parte dintre acestia si de sponsorii lor generosi, organizatorii au reusit sa ofere orasului un eveniment cultural care speram sa devina o traditie la Botosani, asa cum astfel de manifestari au devenit in untimii ani tot mai raspandite in tara. De ce? Pentru a educa o generatie de tineri cu gandire critica, puternic ancorata in problemele sociale si economice ale momentului, capabila sa intuiasca solutii ingenioase la variate aspecte din lumea imediata, cu atitudini de implicare comunitara.
Cu deplina consideratie ,
Daniela EpurianuBlogul elevilor și al profesorilor

Simulare Evaluare Nationala, Miercuri 19.02.2014

Programarea pe sali   Accesul in salile de examen se face...

Feb 16
SIMULARI EXAMENE NATIONALE

04_Anexa nr. 1 Calendar 05_Anexa nr. 2 Lista continuturi simulare_EN8_din...

Ian 11

Evenimente


Hit Counter provided by Curio cabinets